Darmowa dostawa Kurierem od 200zł

Szukaj

Rwanda Gasharu ANAEROBIC Filter - 250 gr - Friedhats

Kawa jakości specialty pochodząca z Rwandy ze stacji myjni Gasharu zlokalizowanej w okolicach Rwanda Congo Nile Mountian Chain. Kawa pochodzi od 1650 małych lokalnych farmerów. Owoce kawowca byli przez długi czas fermentowane beztlenowo przed suszeniem na «African Raised Beds».

Wypalona jasno, idealna do metod alternatywnych: Drip, Chemex, AeroPress, French Press oraz ekspresu przelewowego.

Profil Sensoryczny:

Wyrazista słodycz, «funky», jagodowa konfitura i posmak mlecznej czekolady.

* Kraj pochodzenia ziarna: Rwanda

* Farm: Gasharu

* Region: Nyamasheke

* Odmiana: Red Bourbon

* Metoda obróbki: Washed, Anaerobic

* Wysokość upraw: 1600 - 2100 masl

Wypalona przez palarnie Friedhats Amsterdam.

Data palenia: 06.04.2021


Czas dostawy: 3 dni

Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów